Hogyan válasszunk munkaruhát

Milyen munkánál fogom használni a munkaruhát?

Ezt a kérdést fontos már a legelején feltenni, ettől függ milyen fazonú ruhát választunk. Nagyon fontos a kényelem munka közben, mindig olyan típusút kell kiválasztanunk, amely jól áll, és elegendő mozgásszabadságot biztosít munka közben.

A munkaruha választása függ attól, milyen munkát végzünk, milyen gyakran érintkezünk például vegyszerekkel, ki vagyunk-e téve a csiszolt anyagoktól való sérülés kockázatának vagy szikráknak hegesztéskor. A munkaruhát mindig egy konkrét tevékenységhez választjuk. A hegesztő berendezésekkel történő munkához való modellek például korlátozott mozgást tesznek lehetővé, és teljesen kényelmetlenek lesznek más munkákhoz, ahol fontos a mozgás szabadsága.

Rövidujjú és rövid szárú munkaruhák is elérhetők meleg napokra, meg kell azonban megfontolni, hogy a biztonság vagy a kényelem a fontosabb. Ugyanúgy rendelkezésre állnak melegített vagy vízálló kivitelben is.

Munkaruhák zsebbel

Alkalmas nagyobb mennyiségű kézi szerszámmal való munkához, a mellzseb praktikus tárhelyet biztosít, nagyon kényelmes hordani, a zsebnek köszönhetően nem esik le.

Kertésznadrág

Különböző füleket vagy dupla zsebeket tartalmazhatnak szerszámokra és anyagokra. Dupla térdrésszel is kapható arra az esetre, ha munka közben sokat kell térdelni.

Szerelő felsők

Általában kiegészítőként kaphatók nadrághoz, a nagyobb biztonság érdekében hosszúujjú kivitelben. Gyakran legalább egy mellzsebbel rendelkeznek.

Szerelő overallok

Az overallok speciális testvédelmet biztosítanak nyaktól lefelé. Természetesen különböző zsebeket és szerszámtartó füleket tartalmaznak. Nagyon gyakran használják autószerelők.

Milyen anyagot válasszunk?

A munkaruhákat gyakran ún. köpperből varrják, mely 100 %-ban pamutból készül. Természetesen keverék anyagokból is készülhetnek, melyek az adott munkakörnyezethez vannak alakítva. Így kombinálható elasztánnal, poliészterrel, spandex-szel, kevlárral és más anyagokkal.

Fontos a munkaruha színe?

Ez teljes mértékben esztétikai szempont. Egyes vállalatok meghatározhatják az alkalmazottak munkaruhájának színét, de ezt általában maga a cég biztosítja. Ha a munkaruhát garázsban vagy otthon végzett munkához választjuk, ezt teljes mértékben egyéni igényekhez szabható.

Ilyen esetben kivételt képeznek a fényvisszaverő elemekkel rendelkező munkaruhák, melyek fontosak rosszabb látási viszonyok mellett végzett munkánál, ahol fennáll a járművekkel való találkozás veszélye.

Rendeljen 2018-as katalógust ingyen
Bring your rogue buying under control

Tel.: (23) 445-980, e–mail: manutan@manutan.hu.

Gyorsmegrendelés
Kapcsolat
Hétfő - péntek : 8:00-16:30
Tel.: (23) 445-980
Fax: (23) 445-984

Kapcsolat